Peab utvecklar och bygger nytt kontor i Malmö

Peab samlar sina kontor i Öresundsregionen till ett nytt Peab Center i södra Hyllie i Malmö.

Peab samlar sina kontor i Öresundsregionen till ett nytt Peab Center i södra Hyllie i Malmö.

Peabs nya kontor placeras i den första etappen av totalt fem hus som planeras i projektet The Gate. Det är Peab Fastighetsutveckling som utvecklar projektet via dotterbolaget Annehem. Den första byggnaden omfattar ca 6 600 kvm kontorslokaler. Förutom Peab Center kommer det att beredas plats för andra företag som vill etablera sig i samma byggnad. Peab Center omfattar ca 3800 kvm kontorsyta och inflyttning sker under det första kvartalet 2020.


Peab investerar ca 200 miljoner kronor i den byggnad som nu påbörjas. Den egna byggentreprenaden utgör 122 miljoner kronor av detta. Ordern kommer att ingå i orderingången för Affärsområde Bygg i första kvartalet 2018. Orderingången elimineras på koncernnivå.


Byggstart är planerad till det första kvartalet 2018.


– Det är en efterlängtad entreprenad där Peab tillsammans med Annehem får möjligheten att tillgodose verksamhetens behov av mer ändamålsenliga lokaler, vilket i sin tur möjliggör ett modernare arbetssätt. Behovet av effektivare samlokalisering mellan Peabs olika verksamheter kommer att tillgodoses, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.


– Vi är mycket nöjda med att vi nu kommer igång med utvecklingen av detta projekt. The Gate har ett kommunikativt läge i Hyllie med IKEAs Hubhult som närmaste granne. Vi erbjuder våra hyresgäster anpassade lokaler för deras verksamhet. Läget nära Hyllie Centrum, Svågertorp och yttre Ringvägen innebär god tillgång till både service och kommunikationsförbindelser, säger Pia Andersson, VD Annehem Bygg & Projekt AB.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.