POINT HYLLIES FÖRSTA ETAPP FULLT UTHYRD

Samtliga ytor i Point Hyllies första etapp, hus E, är uthyrda. – Vi är mycket nöjda med mixen av hyresgäster i första etappen. Här finns hyresgäster som kan ge god service blandat med spännande, innovativa företag, säger Pia Andersson, VD Annehem Bygg & Projekt AB..

I december, i samband med Citytunnelns invigning, stod den första av Point Hyllies totalt fem etapper klar. Hus E, som den första etappen kallas, ligger bara några enstaka meter från Citytunnelns station Hyllie vilket innebär ett unikt, kommunikativt läge.

– Våra hyresgäster väljer lokaler i Point Hyllie för de yteffektiva och skräddarsydda lösningarna som vi skapar tillsammans med våra hyresgäster. Det utmärkta läget är också avgörande, härifrån har man en omedelbar närhet till resten av Europa och världen, berättar Pia Andersson, VD Annehem Bygg & Projekt AB.

Ett av företagen som har tecknat avtal med Annehem för lokaler i Point Hyllies hus E är Fujitsu. Fujitsu är ett av världens största IT-företag som i sommar flyttar sitt kontor i centrala Malmö till Hyllie. De har 170 000 medarbetare i 70 länder och huvudkontoret ligger i Tokyo, Japan. För ett globalt företag som Fujitsu innebär etableringen i Point Hyllie att kunder och medarbetare lika lätt kan ta sig till och från kontoret som ut världen via station Hyllie och Kastrup.

– Vi ser fram emot att etablera oss i Point Hyllie. Vårt kontor hamnar på första parkett i Hyllie, lättillgängligt på alla sätt för både kunder och medarbetare, säger Anders Dannqvist, regionchef på Fujitsu.
– Lokalerna ger oss möjlighet att skapa produktiva och dynamiska arbetsmiljöer som samtidigt är oerhört trivsamma och kreativa ytor. Arbetsmiljöerna är skapade med inspiration utifrån vårt japanska ursprung och speglar vårt varumärke på ett bra sätt, lokalerna står verkligen ut, fortsätter han.

NÄSTA ETAPP REDAN PÅ GÅNG

Parallellt med inflyttningarna i hus E, pågår arbeten med Point Hyllies nästa etapp, hus D, för fullt. I dagsläget gjuts källaren och enligt tidplanen ska byggnaden stå klar våren 2012.

– Företagen har helt klart börjat inse fördelarna med att etablera sig i Point Hyllie, intresset är stort, menar Pia Andersson.
– Idag pågår slutförhandlingar med ett par olika bolag som vill etablera sig i hus D, fortsätter hon.

FAKTA UTHYRNING POINT HYLLIES HUS E

Point Hyllies första etapp, på 3 900 kvm, har hyrts ut till följande:

Tullverket (då station Hyllie är den sista tågstationen innan Danmark och Europa) Subway
Pressbyrån
China box
Fastighets AB Tornet
Annehem
Peab division Syd
System Verification
Riksbyggen
Fujitsu

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.