PEAB avyttrar fastighet i Hyllie till Schroders

Peab har avyttrat fastigheten Värdshuset 2 på stadsdelen Hyllie i Malmö. Köpare är den brittiske kapitalförvaltaren Schroders nordiska fond och köpeskillingen uppgår till ca 185 Mkr..

- Avyttringen är ett bra exempel på hur Peab arbetar med fastighetsutveckling. Unika fastighetsprojekt skapas i en process från marktilldelning till färdigställd och fullt uthyrd fastighet. Detta är också ett bra exempel på hur Peab agerar som samhällsbyggare genom att aktivt vara med i utvecklingen av nya stadsdelar säger Tomas Anderson, affärsområdeschef för Fastighetsutveckling.

Peab har redan idag flera projekt inom fastighetsutveckling i balansräkningen. Efterfrågan på kommersiella fastigheter i rätt läge bedöms vara stor.

Fastigheten innehåller kontorslokaler och butikslokaler. Den är strategiskt belägen intill Citytunnelns station på Hyllie. Fastigheten är till fullo uthyrd och den uthyrningsbara ytan uppgår till ca 3 900 kvm. Tillträde till fastigheten sker per den 25 januari 2012.

- Det är en attraktiv fastighet i ett spännande läge som avyttras. Nu kan vi med full kraft fokusera på arbetet att ytterligare utveckla området. Annehem har idag byggrätter på cirka 40 000 kvm runt Citytunnelns station på Hyllie, säger Annehems VD Pia Andersson i en kommentar.

För ytterligare info, kontakta:
Pia Andersson, VD Annehem 0705 906164
Tomas Anderson, divisionschef Peab 0706 344994
Lars Blanke, transaktionschef Schroders 0709 594678

Informationen är sdan som Peab AB skall offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.
Informationen lämnades för offentliggörande den 25 januari 2012 kl 13.00

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15000 anställda och en omsättning uppgående till 40 Mdr. Koncernens dotterföretag har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Koncernkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ OMX Stockholm.

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.