Varvsstaden

Ibland finner man kärleken där man minst anar den. Vi fann en hel stadsdel. Bakom rostiga stängsel och gapande fönster ligger den, Varvsstaden - alldeles vid vattnet och mitt i staden. Olik någon annan del av Malmö och så central att man nästan snubblar över den. En skatt - full av det oväntade du väntat på.

Historien om Varvsstaden

År 1870 köpte Kockums Mekaniska Verkstad en tomt i Västra hamnen av för fartygs- och järnvägsvagnstillverkning. Som mest hade Kockums 6000 anställda och var i ett halvt sekel Malmös största arbetsplats. Kockums storhetstid är över för länge sedan och Peab förvärvade det gamla Kockumsområdet år 2005. Omvandlingen av området, som döpts till Varvsstaden, kommer att ske etappvis och pågå totalt under 20-30 år.

Gammalt blandas med modern arkitektur

Varvsstaden är verkligen annorlunda. Varvsstaden blir kontrasternas stadsdel med en blandning mellan gammalt och nytt. Här blandas historiska miljöer med modern arkitektur. Bostäder blandas med kontor och kommersiella lokaler. Det gröna blandas med det täta.

Varvsstaden är mer innehåll än yta. Mer rufft än polerat. Här finns en själ att ta på. Något äkta att luta sig mot men samtidigt en öppenhet för det nya, moderna. Varvsstaden blir urbant. Här skapas liv och rörelse, men också plats för stillhet och ro. Stundens ingivelse ska få styra. Avkoppling samspelar med aktivitet. Här skapas energi och växtkraft då alla kan mötas i ett kreativt samspel.

Varvsstaden skapar en ny dimension för Malmöregionen och tar position på den Europeiska arenan som en nyskapande stadsmiljö präglad av historiskt arv och människor som berikar varandra.

Varvvstaden är ett projekt som samägs av Peab/Annehem och Balder. Se även www.varvsstaden.se för mer information.

Om du är intresserad av att etablera kontor, butik eller annan verksamhet i Varvvstaden så kontakta gärna oss på Annehem.

Är du intresserad av BOSTÄDER följ denna länk:www.peabbostad.se

VARVSSTADEN

Kontor, bostäder & service

Centrala Malmö, 300.000 kvm

Flerårig utbyggnad

Uthyrning & planering pågår

Historiskt Varvsområde

Kontakt

Hanne Birk

Utvecklingschef

Telefon: 0733 84 17 97

Staffan Flycht

Varvsstaden AB

Telefon: 0725 33 33 34

Dela det här på:

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.